Početna Priča o keksu
Vidite svoju IP adresu!

Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu da bi joj vrijeme brže prošlo. Kupila je knjigu i paketić keksa, sjela je u čekaonicu VIP da je nitko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge strane jedan gospodin koji je čitao novine.

Kad je ona počela uzimati keks na njeno veliko iznenađenje i taj gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa ne reče i nastavi čitati knjigu. U sebi je pomislila "Ma po gledaj ti ovo. Ma da samo imam malo više hrabrosti, da mu ja kažem..." I tako, svaki put kad je ona uzimala keks, čovjek pored nje, ne obazirući se na nju, uzimao je isto tako jedan keks. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan keks u paketiću i djevojka tada pomisli: " E baš me interesira što će sad uraditi ! " Čovjek uze posljednji keks i podijeli ga na dvoje, pola ostavi u paketiću, a pola stavi u usta i pojede ! "E ovo je baš previše !" - uskliknu ona, demonstrativno uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice.

Kada se smirila i osjećala malo bolje, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga, otvori torbu da knjigu stavi u torbu, ali u tom trenutku ugleda u torbi paketić keksa koji je kupila. Netaknut. Postidjela se kao da je kradljivac i tek tada je shvatila da je keks isti kao njen pripadao gospodinu koji je sjedio pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podijelio i svoj posljednji komad sa njom!