Početna
Vidite svoju IP adresu!

U julu 2015. sam najavio meč stoljeća. koji se trebao održati 24. oktobra 2015.godine, ali je pomjeren za više od mjesec dana zbog bolesti Vladimira Klička. Meč je održan 28. novembra i desilo se ono što baš niko nije očekivao osim Tysona Furyja. Vladimir Kličko morao je sva četiri pojasa svjetskog prvaka u boksu predati novom prvaku sa imenom i prezimenom: TYSON FURY !

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko u subotu 28.novembra 2015. godine je poražen, jednoglasnom sudijskom odlukom, od irskog boksera Tysona Furya. On je nakon borbe istakao da ima pravo na revanš, a da li će do njega doći još uvijek ne zna da bi rano ujutro potvrdio da želi revanš, javljaju svjetski mediji.

"Izgubio sam borbu, ali ja sam borac i željan borbe. Uskoro ćemo dogovoriti gdje i kada će biti revanš, bićete obaviješteni", rekao je utučeni Kličko.

Irski bokser romskog porijekla Tyson Fury je nakon 12 rundi postao novi šampion, koji je prekinuo vladavinu Vladimira Klička. Nadboksao je jednog od najboljih tehničara u historiji boksa i zasluženo slavi. Pobjeda nad Kličkom bila mu je 25 u karijeri od 25 mečeva.

"Ja sam borac i prihvatiću sve izazove. Želim ovo ponoviti, želim biti veliki prvak. Ne znam šta će biti u revanšu, jedino mogu reći da će biti eksplozivan", istakao je Fury.