Početna
Vidite svoju IP adresu!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je IZBAČENA sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Nije ispala, nije izgubila, nego je doslovno: IZBAČENA. Razumljivo da smo izgubili utakmicu protiv Argentine. Nesretno! Igrali smo odlično ali nismo imali sportske sreće. Argentinom smo imali neriješen rezultat da nije bilo tog nesretnog autogola, za koji uzgred rečeno, niko nije kriv. To je splet nesretnih okolnosti. Argentina-Bosna i Hercegovina 2:1.

Onda smo doslovno pokradeni kada je gol Edina Džeke protiv Nigerije poništen zbog navodne Offside situacije, koje nije bilo! Tu smo IZBAČENI sa Svjetskog prvenstva. Od Nigerije smo dakle izgubili 1:0 iako smo postigli regularan gol. Nigerijin gol je takođe upitan, ali, i da je to bio regularan gol, trebao je konačan rezultat biti 1:1. Tu bi osvojili taj 1 bod koji nam je bio potreban za plasman u osminu finala playoff-a Svjetskog nogomentog prvenstva 2014. u Brazilu.

Da je sve ovo tačno potvrdila je reprezentacija Bosne i Hercegovine velikom pobjedom protiv Irana, od čak 3:1, gdje smo osvojili preostala 3 boda, koja su Iran vodila u Playoff. Da smo od Irana izgubili utakmicu, sve navedene tvrdnje ne bi imale pokrića. Ovako, među 16 ekipa koje se nisu plasirale samo je, zasada, Ekvador imao bolji rezultat od Bosne i Hercegovine. A i svjetski, imalo respektovaniji mediji navode isto ovo, Bosna i Hercegovina ide kući, iako je najbolja nogometna reprezentacija u svojoj F grupi. Hajde da budemo fer i korektni, možemo i priznati da je Argentina svjetska nogometna velesila, ali u F grupi mi smo zaista igrom pokazali svoje!

Naravno, nismo protiv Nigerije igrali najbolje kako znamo i možemo, ali kad Nj.V. sudija poništi regularan gol, onda se i noge "smrznu", i u glavama "huči", a Nigerija nije baš neka slaba ekipa, pokazao nam je to Asmir Begović, naš Ministar Odbrane.

Potpuno nadigravši Iran i ravnopravno igrajući sa Argentinom, teško oštećeni protiv Nigerije, naši Zmajevi su pokazali i dokazali, sebi i cijelom svijetu da su nogometna ekipa za respekt i na najvišoj svjetskoj smotri, da su pokradeni i IZBAČENI sa Svjetskog prvenstva u lošem suđenju.

Zmajevi, sretan vam povratak kući i u svoje timove. Nemojte ništa žaliti, i nemojte se međusobno optuživati. NIJE DO VAS! Sve je do FIFE i njihovih "vrhunskih" sudija! Svjetska sramota!

A naši novinari, takozvana sedma sila, koji su vas ovih dana "zajahali" neka dođu sebi i neka budu svjesni da nikada ne bi ni vidjeli Brazil, ni Kopakabanu, da nije bilo vašeg plasmana tamo.

Svaka vama čast Zmajevi naši! Idemo dalje!