Početna
Vidite svoju IP adresu!

Jedva sam dočekao da počne "Brazil".

Zdušno sam navijao za naše komšije  - Vatrene. Čak sam prognozirao (onako za raju) da će biti neriješeno, jer su Vatreni kolektiv, a Karaoke samostalci (od sinoć i Simulanti). Kolektiv uvijek bolje igra od pojedinaca!

Tako je i bilo, Vatreni su poveli sa 1:0, a onda je nastupio Njegovo Veličanstvo SUDAC! Na japanskom se Sudac vjerovatno kaže: Sramota. Očigledno je bilo od samog početka da je "sjeckao" u korist Brazila, da je navijao za domaćine, a onda je iz ničega dosudio ni manje ni više nego kazneni udarac sa bijele tačke!? Sve se srušilo, sav entuzijazam Olića, Modrića i ekipe je otišao u nepovrat. Dalje je Brazilcima bilo lako.

Strah mi se tada uvukao u kosti. Naša reprezentacija, Bosna i Hercegovina, je takođe kolektiv, nabijen emocijama, prkosom i željom za dokazivanjem. Argentinci su samostalci kao i Brazilci, možemo ih i pobijediti, a ne samo da igramo neriješeno.

Ali, šta ako...opet Njegovo Veličanstvo SUDAC nepovratno sruši sve što je u fudbalu-nogometu dobro i zdravo, kvalitetno i učinkovito...kolektiv?

Radostan sam što su Vatreni, i oni sami trebaju biti, što su "pobijedili" veliki Brazil, ali nisu mogli pobijediti Nj.V. Suca! Njega još niko nije pobijedio, pa ni mi ne možemo očekivati ništa bolje.

Zato, naši Zmajevi neka odigraju kao kolektiv, neka daju sve od sebe kao što su dali Vatreni, a Nj.V. Suca nisu ni dužni pobijediti.

Pobijedićemo i mi Argentinu, pa makar krajnji rezultat bio Argentina+Sudija : Bosna i Hercegovina = 3:0!

A možda "naš" sudija izvuče pouku od Nj.V. Japanca, pa bude poštovao "kolektiv" i igru, a ne veliko ime !?