Početna
Vidite svoju IP adresu!

Od samog početka nevremena, koje je rezultiralo neviđenim poplavama, nesrećama i tragedijama bosansko-hercegovačkog naroda, Cazin se ujedinio i maksimalno organizovao, a danas (ponedjeljak 19.maja) na čelu sa Općinskim načelnikom odvezao pomoć najugroženijima.

Vidio sam nevjerovatne pozitivne prizore... Kad sam otišao da kupim namirnice za pomoć stradalima, nisam mogao pronaći slobodna kolica, a to do sada nisam doživio. Na kraju sam čekao kolica kod kase, i čekajući vidio sam da svi kupuju istu robu, kao da je akcija sniženja cijena na vodu i konzerve sa hranom. Čini mi se i kad su bili najveći popusti na proizvode da je uvijek bilo bar desetak kolica slobodnih, i da se kupovalo i što-šta drugo. Ne, u subotu 17. maja 2014.godine, cijeli Cazin se "slio" u samoposluge veleprodaja, kupovala se voda i konzervirana hrana, a onda su se kolone vozila slijevale u centre za prikupljanje pomoći.

Čitam danas na web stranicama privremeni rezultat dvodnevne akcije općine Cazin: "Više od trinaest tona flaširane vode, šesnaest hiljada konzervi, nekoliko tona brašna, blizu četiri hiljade litara mlijeka, preko hiljadu litara ulja, preko dvije tone ostalih prehrambenih artikala i još toliko proizvoda za higijenu, više od hiljadu ćebadi, oko tri tone odjeće i obuće, ogromna količina lijekova i pelena za djecu, tri agregata, tri pumpe, u najkraćem su rezultati akcije koja je trajala tek nešto više od 48 sati."

Kako li je lijepo biti Cazinjanin. Ponosam sam !