Početna
Vidite svoju IP adresu!

U toku je borba protiv najvećeg propusta sigurnosti interneta do sada ! Krvavo srce ili Heartbleed je velika opasnost za cijelu internet zajednicu.

Možda već dvije godine hakeri izvlače podatke kroz sigurnosni propust SIGURNIH web stranica koje koriste SSL protokole. Radi se o takozvanom "bugu" koji zahvaća važan protokol za sigurnost na internetu koji se zove SSl, odnosno njegovu implementaciju OpenSSL.

Neobično je to što kad se logirate sa svojim kredencijalima (user name i password) na https web stranice (to su stranice koje imaju sigurnosni SSL protokol), automatski šaljete svoje podatke na taj server, kroz enkripciju koja koristi SSL protokol (Secure Socets Layer).

Nije strašno što se to dešava i malo se sada suspregnemo od logiranja na te SIGURNE stranice ...strašnije je to da je ovaj propust star gotovo dvije godine, što znači da su neki hakeri možda već iskoristili njegove slabosti, i preuzeli naše kredencijale.

"Heartbleed je toliko ozbiljan propust, toliko loš, da se gotovo svi veći sajtovi mobiliziraju u njegovom čišćenju što je prije moguće", objasnio je Matthew Prince, CEO mreže za dostavu podataka Cloudflare. Dodao je kako bi zakrpe trebale biti gotove do polovine aprila 2014.

Još uvijek su "ranjive" stranice OKCupid, Flickr, Imagur i Yahoo.com.

Kakvo je stanje sa vašim omiljenim stranicama, možete provjeriti OVDJE, upišite naziv web stranice u prozor i provjerite, ali uz napomenu kako ni dobiveni rezultat ovog testa nije 100% pouzdan!?